Udskældt informatik-studie i Aalborg overlever

Aalborg Universitet behøver alligevel ikke lukke bacheloruddannelsen i humanistisk informatik.

Akkrediteringsrådet, der godkender de videregående uddannelser herhjemme, afviste i november at godkende uddannelsen, men fredag lød der andre toner.

Selv om man fortsat konstaterer, at der er kvalitetsproblemer på studiet, så får universitetet nu to år til at rette op på tingene.

- Med de nye oplysninger har universitetet sandsynliggjort over for rådet, at de inden for en kortere periode kan være i stand til at bringe uddannelserne op på et tilstrækkeligt niveau, hvorefter rådet igen vil tage stilling til uddannelsernes kvalitet og kvalitetssikringsniveau, siger formand Per B. Christensen i en pressemeddelelse.

De nye oplysninger stammer fra en redegørelse, som universitetet indsendte kort efter årsskiftet, og hvor en række af rådets kritikpunkter bliver tilbagevist.

Beslutningen betyder, at 800 studerende i Aalborg og i København alligevel ikke behøver frygte, at de må droppe ud af den uddannelse, de er i gang med.

Allerede tilbage i 2013 blev studiet kritiseret af censorkorpset, som konstaterede et meget lavt fagligt niveau hos de studerende.

På den baggrund satte universitetet gang i et større kvalitetsløft, som endnu ikke var færdiggjort, da Akkrediteringsrådet traf sin oprindelige afgørelse i november.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip