Udskældte Ryanair sætter navn på fire København-ruter

Danskerne vil i løbet af 2015 kunne flyve med det omdiskuterede flyselskab Ryanair fra København til Stockholm, Bruxelles, Madrid og Rom.

Det oplyser Ryanair i en pressemeddelelse.

Ryanair varslede i oktober, at man ville åbne 13 lavprisruter fra København, men satte i første omgang kun navn på flyvninger til London, Milano og den polske hovedstad, Warszawa.

Torsdag har Ryanair så sat navn på yderligere fire ruter.

Ruterne til Madrid og Rom åbner ifølge check-in.dk 2. september, mens det bliver muligt at flyve til og fra Bruxelles og Stockholm fra 25. oktober. Ryanair vil have fire faste fly i København.

Ryanair etablerer en base i Københavns Lufthavn 26. marts, hvilket har fået fagbevægelsen med Flyvebranchens Personale Union (FPU) til at varsle konflikt, fordi det irske lavprisselskab ikke ønsker at tegne overenskomst med dets ansatte.

Ifølge Ryanair får almindeligt kabinepersonale 15.500 om måneden. Det tal ligger noget over, hvad FPU fortalte onsdag til DR.

Her hed det at lønningerne går ned til 7500 kroner om måneden og uden løn under sygdom.

I nye beregninger, sendt til Ritzau, oplyser fagforeningen, at personalet, ud fra en norsk kontrakt fra 2013, som FPU kender til, maksimalt får 9112,50 kroner om måneden.

- Lige nu har vi udsendt et konfliktvarsel, og på den måde håber vi, at Ryanair vil gå i dialog med os. I sidste ende håber vi, at den dialog kan ende ud i en overenskomst, siger Thilde Waast, formand for FPU.

Det irske flyselskab regner med, at det i løbet af året vil flyve 1,7 millioner passagerer til og fra København, hvilket forventes at skabe op imod 1700 job. Det omfatter dels arbejdspladser i lufthavnen, men også afledte job i københavnsområdet.

Ryanair er et af Europas største flyselskaber, der har mere end 1600 daglige afgange til og fra 189 destinationer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip