Udviklingsminister: 842 millioner sultne er ikke noget at juble over

Selv om antallet af sultne i verden er faldet de seneste år, er der ingen grund til at slække på den danske bistand til projekter, der kan øge fødevareproduktionen i fattige lande.

Det siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) i en kommentar til rapporten.

»Der er ikke noget at juble over. Vi har stadig over 800 millioner mennesker i verden, der lever med sulten. Det er den mest ekstreme form for fattigdom, som kan give varige skader hos børn, og som underminerer muligheden for uddannelse og beskæftigelse,« siger Christian Friis Bach.

Ifølge FN-rapporten lider 12 procent af verdens befolkning af sult - det svarer til 842 millioner mennesker, hovedsagligt i Afrika og i dele af Asien.

Antallet af sultne er faldet to procent siden 2010, men det er ikke noget, der får den danske udviklingsminister til at klappe i hænderne.

»842 millioner sultne er stadig alt for mange, og det går alt for langsomt med at skaffe føde nok,« siger han.

»Det kræver massive investeringer i landbrugssektoren for at få skabt bedre muligheder for at drive landbrug. Der er skabt bedre betingelser, priserne er blevet bedre, politikkerne er blevet bedre, og de globale markeder fungerer bedre, men landbrugsområdet er et af de områder, vi skal investere mere i - både for at bekæmpe sult, men også for at skabe vækst og arbejdspladser,« siger Christian Friis Bach.

»I 2050 vil vi være ni milliarder mennesker, men de vil spise som om, de er 12 milliarder, fordi de får højere indkomster og bosætter sig i byerne. Derfor skal vi de næste 30-40 år øge landbrugsproduktionen i verden med 75 procent. Det er en kolossal udfordring, samtidig med at vi får klimaforandringer og skal mindske udledning af klimaudledningen,« siger Christian Friis Bach.

»Men vi ved, hvad vi skal gøre, og hvordan vi kan skabe et bæredygtigt landbrug, men det kræver, at vi investerer mere i det, og at de fattige lande investerer mere i deres egne landmænd,« siger udviklingsministeren.

 

Dagens Gossip