Uefa gør Europa-vejen sværere for danske hold

Flere hold fra de største fodboldnationer kvalificerer sig fra næste sæson til gruppespillet i Europa League.

Det meddeler Uefa fredag på sin hjemmeside.

Beslutningen betyder, at de danske fodboldhold - og hold fra fodboldnationer af samme kaliber - får sværere ved at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League.

Fra sæsonen 2015/2016 vil 16 hold automatisk være kvalificeret til Europa Leagues gruppespil. Modsat denne sæson, hvor kun syv er kvalificeret.

De 16 direkte kvalificerede bliver pokalvinderne fra de 12 højest rangerede nationer på Uefas koefficient-liste, nummer fire i ligaen fra den nation, som er nummer fire på ranglisten og nummer fem i ligaen fra de tre højest rangerede nationer.

Fra næste sæson kan en nation få helt op til fem klubber med i Champions League.

Desuden uddeler Uefa noget af en gulerod i den næstbedste europæiske klubturnering. Vinderen af Europa League vil automatisk være kvalificeret til Champions League i den følgende sæson.

Enten i playoff-runden eller som født deltager i gruppespillet, hvis vinderen af Champions League-turneringen året før også kvalificerer sig gennem sin nationale liga, hvilket er meget sandsynligt.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip