Ukendt belgier i gult - snød Sagan på målstregen

Belgiske Jan Bakelants er ny mand i gult. Det står klart efter en forrygende afslutning, hvor også den danske Astana-kaptajn Jakob Fuglsang viste prøver på sin gode form.

Med godt seks kilometer til mål gik danskeren i udbrud sammen med en lille gruppe, der blandt andre talte Jan Bakelants. 

Fuglsang kunne dog ikke holde sig foran feltet, der kom bragende med Peter Sagan (Cannondale) i spidsen. Men det kunne Bakelants.

Inden da havde også Tour-favoritten Chris Froome markeret sig, da han med godt ti kilometer til mål leverede et overraskende angreb, der dog hurtigt blev kørt ind af et opmærksomt felt. 

Feltet var søndag ude på en 156 kilometer lang rute fra Bastia til Ajaccio på den smukke franske ø Korsika.

En rute med flere svære stigninger, der gjorde ondt på mange i feltet. Særligt efter lørdagens kaotiske afslutning på 1. etape, som sendte mange af rytterne i asfalten.

En af dem, der ikke kunne følge med i det kuperede terræn var Omega Pharma-Quick Steps supersprinter Mark Cavendish, der med 74 kilometer til mål måtte opgive af følge med.

Det samme gjaldt lørdagens etapevinder, Marcel Kittel (Argos-Shimano). Den gule trøje blev i første omgang sat helt af, men fik dog kæmpet sig op til en større gruppe, der kom ind mere end 12 minutter efter etapevinderen.

Franske Europcar stod for dagens mest spektakulære udbrud, da først Thomas Voeckler og senere bjergspecialisten Pierre Rolland med 62 kilometer til mål angreb fra feltet.

Ingen af de to franskmænd formåede dog at skabe afgørende afstand til forfølgerne. Til gengæld kan Rolland glæde sig over nu at være indehaver af bjergtrøjen.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip