Ukendt DNA på taperulle kan måske lede til Hedegaards attentatmand

Taperullen kan således have DNA fra gerningsmanden, og derfor har politiet gennem Interpol sendt DNA-profilen bredt ud i verden. Endnu har det ikke båret frugt.

»Der er tale om en såkaldt blandingsprofil. Men den er god nok til at give et match, hvis personen findes i et lands DNA-register. Vi har fået mange svar fra udlandet, men hidtil har alle været negative,« siger drabschef Jens Møller, Københavns politi, til Ekstra Bladet.

Den grå taperulle er dog ikke det eneste interessante spor i sagen, oplyser drabschefen.

Politiet har således også fundet en øldåse og en plastikdunk, som stammede fra den tidligere ejer, men begge dele har også fremmede finger- og håndaftryk på sig.

»På øldåsen findes den tidligere bilejers fingeraftryk, men også et håndaftryk, der er ukendt. På plastikdunken findes et fingeraftryk, der også er ukendt. Det kan være gerningsmanden, der har flyttet rundt på genstandene i bilen,« siger Jens Møller til Ekstra Bladet.

Den tidligere ejer har oplyst, at han ikke kender til taperullen.

Da attentatmanden udklædt som postbud ringede på hos Lars Hedegaard, bar han på en pakke, der var omviklet med grå tape, men ifølge Jens Møller er der tale om to forskellige typer tape.

»Vores teknikere har konstateret, at gaffertapen fra papkassen ikke er den samme tape som rullen fra bilen. Bredden og mønsteret er anderledes,« siger Jens Møller til Ekstra Bladet.

I forbindelse med salget af varevognen fra den tidligere ejer til den mulige gerningsmand blev der ifølge politiet brugt en mobiltelefon med et anonymt taletidskort.

»Det hele vidner om en vis planlægning,« siger Jens Møller.

Københavns Politi bad tidligere mandag offentligheden om hjælp i forbindelse med et nyt spor i jagten på den mand, der 5. februar forsøgte at dræbe Lars Hedegaard ved hans bopæl på Frederiksberg.

Her efterlyste man informationer om netop den mørkeblå varebil.

Den 20. marts observerede et vidne, at der over for Hedegaards bopæl holdt en mørkeblå varebil VW Transporter med registreringsnummer AW 89 223 parkeret.

Ved gennemgang af politiets videooptagelser foretaget på gerningsdagen kunne det konstateres, at VW Transporteren holdt parkeret samme sted, da Hedegaard blev forsøgt dræbt.

Politiet kontaktede ejeren af bilen, som forklarede, at varebilen var blevet solgt via Den Blå Avis 2. februar.

Køberen var en mand på 25-35 år, 175 centimeter høj og almindelig af bygning, og som anvendte navnet »Mohammed Issa«. Det har siden vist sig at være et ikke-eksisterende, falsk navn. Køberen oplyste, at han skulle bruge bilen i forbindelse med et rengøringsfirma.

 

Dagens Gossip