Ukraine bliver ved med at bede om våben fra Nato-lande

Alle Nato-medlemslande er blevet bedt om at hjælpe med våben til Ukraine, fortæller Ukraines Nato-ambassadør, Ihor Dolhov, torsdag på et forsvarsministermøde i Natos hovedkvarter i Bruxelles.

- Vi vil blive ved med at spørge, siger ambassadøren.

- Vi har spurgt alle Nato-medlemmer. Nogle har reageret negativt, nogle har lavet foreløbige beslutninger, og nogen har leveret noget, siger Dolhov.

Præcist hvad der er blevet leveret til Ukraine, svarer ambassadøren ikke på. Han siger dog, at landet er blevet hjulpet med mere end træning.

Og Ukraine er klar til at tage "imod enhver form for hjælp", slår ambassadøren fast.

Ukraine har løbende bedt Nato-lande om hjælp. Det er ikke klart, hvorvidt der er tale om en ny anmodning. Anmodningen er ikke gået direkte til Nato, som ikke selv ejer våben og udstyr.

Tidligere torsdag afviste udenrigsminister Martin Lidegaard (R) efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn, at Danmark vil hjælpe det konfliktramte land med våben.

Ministeren ville dog ikke udelukke det i al fremtid.

- Man kan ikke løse problemet militært alene. En intervention vil eskalere situationen og have store humanitære konsekvenser. Og det er meget uforudsigeligt, hvad den russiske reaktion vil være, siger han.

Ministeren vil dog ikke udelukke det i al fremtid.

- I politik og i den her krise skal man aldrig udelukke noget. Men som det ser ud nu, er det i min optik det bedste at holde fast i sanktionssporet.

Samme toner lyder fra flere forsvarsministre på Nato-mødet i Bruxelles. Her er frygten også, at det vil kunne få konflikten til at eskalere yderligere.

- Flere våben i dette område vil ikke bringe os tættere på en løsning, og det vil ikke ende befolkningens lidelser, siger den tyske forsvarsminister Ursula von der Leyen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den hollandske forsvarsminister, Jeanine Hennis-Plasschaert, siger ifølge Reuters, at "politisk dialog er den eneste vej ud af krisen".

Den amerikanske forsvarsminister Chuck Hagel siger kort, at USA "løbende vurderer" sin assistance til Ukraine.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip