Ukraine: Separatister har taget soldater til fange

Ukraines forsvarsministerium siger, at soldater er taget til fange af separatister i byen Debaltseve, som kaldes "delvist indtaget."

Men ministeriet afviser rapporter om, at der skulle være taget et stort antal soldater til fange af de russiske separatister.

- Det er falsk propaganda, hedder det i en erklæring, hvor der tales om kampe i gaderne i Debaltseve.

- Oprørerne angriber byen med støtte fra artilleri og panserkøretøjer, hedder det.

I Debaltseve, der er et vigtigt jernbaneknudepunkt i regionen Donetsk, er der adskillige tusinde regeringssoldater. Antallet er eller har været op mod 8000 regeringsstyrker.

Separatisterne har omringet størstedelen af byen.

De hårde kampe betyder, at parterne afviser at trække deres tunge våben tilbage i overensstemmelse med våbenhvileaftalen.

De voldsomme krigshandlinger finder sted på trods af, at en våbenhvile lørdag aften trådte i kraft i det østlige Ukraine.

De russisk-støttede oprørere siger, at aftalen om våbenhvile ikke gælder fronten ved byen Debaltseve, og at de fortsætter omfattende angreb på stedet.

Aftalen om våbenhvilen blev indgået i Minsk i Hviderusland i sidste uge efter maratonforhandlinger mellem den russiske præsident, Vladimir Putin, Ukraines Porosjenko, Tysklands kansler, Angela Merkel, og den franske præsident, François Hollande.

Journalister fra Reuters, der opholder sig tæt på frontlinjen ved byen, siger, at der bliver skudt med artilleri hver femte sekund, og at der er affyret Grad-raketter mod byen.

- 80 procent af byen er allerede vores, siger en oprørsleder, Eduard Basurin.

Byen har normalt 25.000 indbyggere, og Kijev erkender, at regeringsstyrkerne gradvist synes at tabe den, men regeringsstyrkerne afviser påstande om, at helt op mod 300 soldater skulle være taget til fange.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip