Ukraines største koksproducent lukket efter angreb

Et voldsomt granatbombardement i det østlige Ukraine dræbte én og sårede mindst to og førte til lukning af en af Europas største koksfabrikker, siger politiet og stålproducenten Metinvest.

Ukrainske ledere beskylder de russisk-støttede separatister for at forsøge at undergrave stabiliteten og økonomien i det østlige Ukraine med vedvarende angreb trods en våbenhvile.

Fabrikken Avdiyivka, der ejes af Metinvest, og som producerer 40 procent af Ukraines koks, er den vigtigste arbejdsplads i byen. Den har i stigende grad været mål for angreb udført af prorussiske separatister.

I sidste uge blev en arbejder dræbt og to andre blev såret. Dette er det andet voldsomme bombardement inden for få dage, og vi har nu lukket produktionen ned, udtaler Metinvest i en erklæring.

- Produktionen vil blive genoptaget, når situationen er blevet stabiliseret, hedder det.

Togskinner på fabrikken er blevet ødelagt, og det er ikke muligt at få bragt råmaterialer ind og færdige produkter ud, siger Metinvest, som er Ukraines største stålproducent.

Avdiyivka, som havde omkring 35.000 indbyggere, inden konflikten brød ud sidste år, ligger i et område under regeringsstyrkernes kontrol. Men det ligger på fronten, og separatisterne beskyldes for at fortsætte angreb på stedet efter indgåelse af en våbenhvileaftale i februar.

Separatistlederen Aleksej Mosgovoj blev meldt dræbt i det østlige Ukraine søndag, siger separatisternes informationscenter i Lugansk.

- Ukendte mænd angreb lørdag og dræbte ham samt seks andre, hedder det.

- Mosgovoj kørte i bil i et område under separatisternes kontrol, da en bombe, der var gemt i hans bil, eksploderede. Derefter blev der åbnet ild mod bilen, siger informationscentret.

Separatisterne siger, at Mosgovoj havde været udsat for mordforsøg flere gange. Han ledede en såkaldt spøgelsesbrigade, som har deltaget i nogle af de hårdeste slag med de ukrainske regeringsstyrker.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip