Ukrainsk flyselskab tæt på konkurs

Den ukrainske oligark Igor Kolomoiskij har vanskeligt ved at skabe rentabilitet i sine luftfartsinvesteringer. Sidste år måtte de skandinaviske flyselskaber Cimber Sterling og Skyways indgive konkursbegæring, da den ukrainske investor via selskabet Mansvell Enterprises trak den finansielle opbakning tilbage.

Nu er der en overhængende fare for, at det ukrainske flyselskab AeroSvit Airlines, der også kontrolles af Igor Kolomoiskij, må lide samme skæbne, skriver check-in.dk

Den 29. december måtte selskabet gå til skifteretten i Kiev med anmodning om en betalingsstandsning med henblik på at rekonstruere selskabet. Sidenhen har AeroSvit aflyst en lang række flyafgange, og fredag eftermiddag kl. 15:41 har det været nødvendigt at rykke ud med en meddelelse for at berolige kunderne.

Stopper flyvninger til København
I meddelelsen hedder det, at AeroSvit Airlines ikke er gået konkurs. Selskabet skriver herudover, at det ikke vil stoppe sine operationer og vil fortsætte med at opfylde forpligtelserne.

Det lader dog ikke til at berolige passagererne, der på selskabets facebook-side rapporterer om aflyste fly, ligesom der er usikkerhed om, hvorvidt selskabet reelt er konkurs.

AeroSvit har annnulleret alle flyvninger til og fra København fra mandag den 7. januar. I sidste uge blev AeroSvit´s fly fra Stockholm til Kiev nægtet starttilladelse, idet selskabet var i restance med betalinger til Arlanda-lufthavnen. Først efter at have betalt regningen til lufthavnen, kunne flyet lette med kurs mod Ukraine med fem timers forsinkelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip