Ulrik Wilbek: Fysisk utilpashed gjorde at jeg ikke var med på pressemødet

Landstræner Ulrik Wilbek udtaler sig nu i en pressemeddelelse omkring det, at han ikke deltog i pressemødet i aftes.

Her er ordlyden:

I forbindelse med søndag aftens VM-finale nederlag til Spanien har det afstedkommet en del omtale i de danske medier, at jeg valgte ikke at deltage ved det efterfølgende internationale pressemøde i Palau Sant Jordi i Barcelona.

Forklaringen på min manglende tilstedeværelse skal ses i et noget mere nuanceret lys, end det flere steder er blevet fremstillet.

De sidste tre-fire dage ved slutrunden var for mit vedkommende præget af en stigende fysisk utilpashed – et forhold, jeg fuldt bevidst undlod at melde ud eksternt såvel som internt, da jeg skønnede, at vi som kollektiv havde langt vigtigere ting at fokusere på end min helbredstilstand.

Efter det smertefulde finalenederlag servicerede jeg som vanligt den danske presse, der som altid søger til den såkaldte mixed zone for at få de udtalelser, der skal bruges.

At danske medier overhovedet er til stede ved det internationale pressemøde er en opsigtsvækkende sjældenhed, men det var tilfældet søndag, hvor Danmarks Radio var repræsenteret.

Og da starttidspunktet på selv samme møde ikke var annonceret på forhånd og i hele forløbet efter kampen blev udskudt adskillige gange, samtidig med at jeg stadig var fysisk utilpas, mente jeg ikke at jeg forsømte de medier, der havde interesse i vores indsats i finalen ved at lade DHF’s pressechef aflevere en række statements, som jeg havde udarbejdet, før jeg tog tilbage til hotellet.

Jeg forstår til fulde min spanske kollega, Valero Riveras, undren over min udeblivelse og vil på det kraftigste understrege, at der på ingen måde lå nogen form for manglende respekt over for hans arbejde og det spanske landsholds meriterende sejr i VM-finalen til grund for min udeblivelse.

Tværtimod anerkender jeg til fulde Spaniens fantastiske indsats – hvad der naturligvis også fremgig af de statements, der blev læst op på pressemødet – og jeg gratulerer dem hjerteligt med en titel, der var lige så fortjent, som finalesejren var markant.

 

Dagens Gossip