Ulrik Wilbek: Vi har gjort et scoop

At Klavs Bruun Jørgensen skulle være landstræner for kvinderne var nærmest en offentlig hemmelighed.

Både Dansk Håndbold Forbunds generalsekretær Morten Stig Christensen og sportschef Ulrik Wilbek mener, at de så afgjort har fået den bedst egnede i den snart forhenværende Tvis Holstebro-træner.

- Vi har gjort et scoop. Vi fandt den kandidat, som - vi synes - er den mest spændende. Klavs er en kontant type, der samtidig besidder empati og kan samle kvinderne op, når det er nødvendigt, siger Ulrik Wilbek på tirsdagens pressemøde i Idrættens Hus i Brøndby.

Generalsekretær Morten Stig Christensen gav Ulrik Wilbek en stor del af æren for, at ansættelsen af Klavs Bruun Jørgensen og hans assistent Søren Herskind lod sig gøre. I virkeligheden havde håndboldforbundet haft masser af kandidater.

- Vi har haft mange kandidater, mange egnede kandidater, og vi synes, at vi har fået den bedste, siger Morten Stig Christensen.

Ulrik Wilbek slår fast, at Klavs Bruun Jørgensen er den fuldtidsansatte cheftræner, mens Søren Herskind er assistenttræner på deltid. Alligevel kan det hurtigt ligne et ligeværdigt samarbejde.

- Klavs har rigtig mange kvaliteter, og så har han nogle få mangler. Der kommer Søren Herskind ind i billedet. Han er det perfekte supplement som assistenttræner, for han mestrer de ting, der ikke interesserer Klavs Bruun Jørgensen mest.

Forskellige eksperter har påpeget, at kvindelandsholdets nye trænerduo ikke har erfaring med at træne kvinder.

Det ser Ulrik Wilbek ingen problemer i.

- Jeg tror ikke på, at man skal gøre alt for stor forskel. Og tag ikke fejl. Klavs ved en masse om kvindehåndbold. Selvfølgelig er Klavs og Søren ikke lige nu 100 procent inde i, hvem der skal rekrutteres, men så har vi Heine Eriksen, siger Ulrik Wilbek.

U17-landstræner Heine Eriksen har kvindelandsholdet frem til 1. juni, og ifølge Ulrik Wilbek er der ingen, som ved mere om danske talenter end ham, og han vil støtte det nye trænerteam i begyndelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip