Ulrik Wilbek vil vente med VM-evaluering

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, ønsker ikke at bedømme Danmarks indsats ved VM i Qatar endnu.

For selv om 24-25-nederlaget i onsdagens kvartfinale mod Spanien var bittert, så er turneringen ikke overstået.

- Det vil jeg helst ikke evaluere endnu. For vi er ikke kommet længere, end at der er to kampe tilbage, og lige præcis i denne VM-turnering er der meget stor forskel på at blive nummer fem og nummer otte.

- Og ellers vil jeg sige, at det er jo bare sådan, at når man kommer til at møde Spanien, så kan man lige så godt tabe, som man kan vinde. Og i går gik det altså bare den uheldige vej.

- Så umiddelbart er der ikke foregået noget drastisk, andet end at vi har spillet en udmærket turnering, og så tabte vi en afgørende kamp i sidste sekund, siger Wilbek.

Danmark skal spille to placeringskampe om at blive fra nummer fem til otte i turneringen. Det skal give billet til OL-kvalifikationen næste år.

- Der er rigtigt meget på spil. Der er først og fremmest nogle pladser i OL-kvalifikationen på spil, hvor det gælder om at blive blandt de syv bedste.

- Det vil sige, at med en sejr over Slovenien er vi kommet et langt stykke hen ad vejen, forklarer Wilbek.

Med Qatars overraskende avancement til VM-semifinalerne, så er der ekstra meget på spil i placeringskampene, hvis man kan blive nummer fem.

- Vi går i første omgang efter en sejr over Slovenien, og i anden omgang går vi efter at vinde kampen om 5.-6.-pladsen. Det gør vi, fordi Qatar sandsynligvis bliver asiatisk mester. Så vil vi blive opgraderet til nummer fire.

- Hvis vi bliver nummer fire, så kan vi risikere at få hjemmebane i OL-kvalifikationen, så derfor går vi efter at vinde de to kampe, siger Wilbek.

I spørgsmålet om hjemmebanefordel i de tre OL-kvalifikationsgrupper er det ikke afgjort, om det europæiske håndboldforbund (EHF) eller det internationale håndboldforbund (IHF) får det sidste ord.

EHF ønsker at fastholde hidtidig procedure med, at nummer to, tre og fire ved VM får hjemmebane, mens IHF ønsker de tre kvalifikationsgrupper placeret i tre forskellige kontinenter.

Bliver EHF's ønske efterkommet - og bliver Qatar asiatisk mester - forrykkes arrangørpladserne, så det også bliver nummer fem ved VM, der får fordel af hjemmebane i OL kvalifikationen, oplyser DHF.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip