Ulykkesfærge er på vej til Italien

Forbedrede vejrforhold har gjort det muligt at begynde arbejdet med at bugsere den udbrændte færge Norman Atlantic til Italien.

13 mennesker er bekræftet omkomne ved ulykken, som skete sidste weekend. Flere frygtes at blive fundet døde, når skibet skal inspiceres i Italien.

- Der er 98 personer, som vi ikke ved, hvor er, siger Giuseppe Volpe, som er statsanklager i Bari.

Branden brød ud natten til søndag, da færgen i hårdt vejr lå ud for Korfu.

- Det er besluttet, at færgen skal slæbes til den italienske havneby Brindisi, hvor færgen vil blive gennemsøgt for flere omkomne. Dette arbejde har været udsat på grund af dårligt vejr, siger talsmænd for Giuseppe Volpe.

Torsdag eftermiddag var vejret roligt nok til, at den 100 kilometer lange sejlads kunne indledes. Det er usikkert, hvornår færgen når frem til Brindisi.

En del af de overlevende var ikke opført på passagerlisterne, og det antages, at der var mange flygtninge om bord.

Skibe og helikoptere bragte 80 overlevende til Grækenland i de første timer af katastrofen.

Anklagemyndigheden har sagt, at to personer undersøges i forbindelse med branden.

Volpe har gjort det klart, at han frygter, at der vil blive fundet flere omkomne blinde passagerer om bord end de tre - to afghanere og en syrer - som blev reddet af den italienske kystvagt.

Det frygtes også, at nogle passagerer sov, da branden brød ud, og at de aldrig kom ud af deres kahytter.

Flere af de overlevende har sagt, at der ikke lød nogen alarm, da branden brød ud. Andre blev vækket af røg og af andre passagerer, som bankede på deres døre.

Volpe sagde onsdag, at han mener, at 499 er det faktiske totale antal passagerer.

I alt 477 mennesker blev reddet fra skibet.

Færgens kaptajn, Argilio Giacomazzi, er blevet hyldet som en helt, efter at han forlod skibet som sidste mand. Han vendte hjem torsdag efter at have været igennem foreløbige afhøringer hos Volpe.

Han risikerer at blive tiltalt for uagtsomt manddrab, hvis han findes ansvarlig for nogle af de problemer, der opstod om bord - ikke mindst med hensyn til besætningens reaktioner under krisen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip