Ulykkesflyets pilot var under træning

Det sydkoreanske luftfartsselskab Asiana Airlines har ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyst, at piloten, der havde ansvaret for landingen, var i færd med at blive oplært til at flyve en Boeing 777. Han havde blot tilbragt 43 timer i cockpittet på en Boeing 777 inden ulykken.

»Det var hans jomfrutur til lufthavnen i San Francisco med en Boeing 777,« siger en talsperson fra Asiana Airlines ifølge Reuters.

Selv om piloten manglede træning i at styre en Boeing 777, har han mange års erfaring som pilot. Ifølge Reuters har han været ansat hos det sydkoreanske selskab siden 1994 og har samlet fløjet knap 10.000 timer.

De foreløbige undersøgelser af ulykken, der kostede to personer livet, viser ifølge Reuters, at piloten få sekunder før styrtet forsøgte at øge flyets hastighed og udskyde landingen. Deborah Hersman, som leder undersøgelsen, har på et pressemøde givet udtryk for, at der ikke var indikationer på problemer indtil syv sekunder før styrtet. Deborah Hersman oplyste desuden, at flyet nåede landingsbanen »betydeligt langsommere« end planlagt.

Halvandet sekund inden styrtet forsøgte flyet at vende om og iværksætte en ny landing med højere hastighed, men det lykkedes ikke.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

To kinesiske teenagepiger døde ved styrtet, og 182 personer kom til skade, heraf cirka 40 med alvorlige kvæstelser.

Flyet havde 307 personer om bord - 291 passagerer og 16 besætningsmedlemmer. Det var på vej fra Seoul i Sydkorea til San Francisco.

 

Dagens Gossip