Umberto Eco: Islamisk Stat er som nazismen

Den italienske filosof og forfatter Umberto Eco sammenligner Islamiske Stat med nazismen, og siger, at de to bevægelser deler et dommedagsagtigt ønske om at overtage verden.

Eco, der er mest kendt for sin bog "Rosens navn", siger i et interview efter blodbadet på det satiriske magasin Hebdo Charlie, at der er en krig i gang, og at vi står i den til halsen.

- Islamisk Stat eller Isil er en ny form for nazisme med dens udryddelsesmetoder og dens apokalyptiske ønsker om at overtage verden, siger Eco til avisen Corriere della Sera.

- Det står fast, at der er noget grundlæggende ændret ved krigsførelse. Der er en krig i gang, og vi er begravet i den til halsen, siger Eco videre og sammenligner den frygt, der er udløst ved terrorangrebet i Paris med frygten for at leve under bombardementerne under Anden Verdenskrig.

- Det var lige som, da jeg var lille og dagen igennem levede med risikoen for, at en bombe kunne slå ned fra det ene øjeblik til det næste, siger den italienske filosof, som under krigen blev evakueret op til en landsby i det nordlige Italien.

- Med denne form for terrorisme, er situationen nøjagtigt, som da vi levede under krigen, siger han.

Eco, der med sine essays ofte har kommenteret den politiske og kulturelle situation i Italien og i verden, blev født i 1932 i den lille by Alessandria syd for Milano. Da Anden Verdenskrig brød ud, flyttede Umberto Eco med moderen til en lille hytte i bjergene, mens faderen deltog ved fronten.

Islamisk Stat har vundet kontrol over store områder i Syrien og Irak.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip