Undersøgelse: Konfirmander ønsker sig penge og rejser

Det er populært at blive konfirmeret. Antallet af konfirmander har de seneste år været stigende, men noget tyder på at gaveønskerne har ændret sig. Rejseoplevelser er nu i lige så høj kurs som smartphones, stereoanlæg og andre materielle gaver, viser ny undersøgelse fra Falk Lauritsen Rejser.

De unge er nysgerrige på verden

At konfirmationer handler om mere end tro og bekræftelse af dåben, er imidlertid en gammel nyhed. Udover de religiøse ritualer fylder fest og medfølgende gaver meget i konfirmandernes bevidsthed. Men hvad ønsker konfirmanderne anno 2013 sig?

Svarene blandt deltagerne i undersøgelsen viser, at hovedparten – næsten otte ud af ti - ønsker sig penge, mens der er næsten dødt løb mellem materielle gaver og rejseoplevelser på konfirmandernes ønskesedler.

Giverne er med på at forære rejser

Blandt de voksne deltagere i undersøgelsen er interessen for at give rejseoplevelser endnu større end blandt konfirmanderne. Mere end hver femte kunne således tænke sig at give en rejseoplevelse til konfirmanden. Lidt færre kunne tænke sig at give en materiel gave, mens lige godt halvdelen hælder til at give kontanter, viser Falk Lauritsen Rejsers undersøgelse.

 

Dagens Gossip