Undersøgelse: Stearinlys og os fra mad skader dit helbred

16/10/2013 09:36

Elo Christoffersen

Nyheder
Måske troede du at den største partikelforurening findes i trafikken. Men det er ikke tilfældet i københavnske hjem, skriver forbrugerbladet Tænk. Hovedparten af partikelforureningen i københavnske hjem stammer fra indendørs aktiviteter. Trafikken og andre udendørs forureningskilder har kun mindre betydning, viser en ny undersøgelse fra Center for Indeklima og Sundhed i Boliger. I 56 ikke-ryger-hjem var den største kilde til partikelforurening stearinlys. Mist aldrig din sidste bilnøgle: Det kan koste dig 10.000 kroner Madlavning kommer på andenpladsen. Det er særligt stegning, bagning og ristning af brød, der spreder sundhedsskadelige partikler. Derimod skaber kogning stort ikke nogen forurening. Luftforurening med små partikler er hvert år årsag til flere tusinde dødsfald på grund af luftvejslidelser og hjertekarsygdomme.

Mest læste i dag

Måske troede du at den største partikelforurening findes i trafikken. Men det er ikke tilfældet i københavnske hjem, skriver forbrugerbladet Tænk.

Hovedparten af partikelforureningen i københavnske hjem stammer fra indendørs aktiviteter. Trafikken og andre udendørs forureningskilder har kun mindre betydning, viser en ny undersøgelse fra Center for Indeklima og Sundhed i Boliger.

I 56 ikke-ryger-hjem var den største kilde til partikelforurening stearinlys.

Mist aldrig din sidste bilnøgle: Det kan koste dig 10.000 kroner

Madlavning kommer på andenpladsen. Det er særligt stegning, bagning og ristning af brød, der spreder sundhedsskadelige partikler. Derimod skaber kogning stort ikke nogen forurening.

Luftforurening med små partikler er hvert år årsag til flere tusinde dødsfald på grund af luftvejslidelser og hjertekarsygdomme.