Undertippet tjekke skyder sig i French Open-finale

Den tjekkiske tennisspiller Lucie Safarova er godt i gang med at skabe en gigantisk overraskelse ved French Open.

Torsdag spillede den 13.-seedede tjekke sig i karrierens første grand slam-finale med en sejr på 7-5 og 7-5 over den tidligere mester Ana Ivanovic.

Dysten mellem de to semifinalister var særdeles nervebetonet, og især Safarova indledte svagt. Bagud 2-5 fik hun alligevel kæmpet første sæt hjem.

I andet sæt kom den 28-årige tjekke bedre fra start end Ivanovic, der i 2008 vandt på Roland Garros-anlægget i Paris.

Ikke siden triumfen for syv år siden har serberen spillet sig frem til semifinalerne i en af de fire grand slam-turneringer.

Safarovas nerver indfandt sig alligevel igen, da hun foran 5-4 kunne serve sejren hjem. Det blev til to dobbeltfejl, men nerverne spillede også Ivanovic et puds, da hun først på fjerde breakbold fik brudt til 5-5.

Tjekkiske Safarova brød med det samme tilbage til 6-5, og så kunne hun serve sig i karrierens første grand slam-finale.

Safarova, der tidligere i turneringen slog den regerende mester Maria Sharapova ud, skal i finalen møde Serena Williams eller Timea Bacsinszky.

Den stærke tjekke, som endnu ikke har afgivet et eneste sæt i Paris, er måske ikke helt uden chancer i weekendens finale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip