Undgå at blive flået: Her er tricktyvenes nye våben

I sommertiden vrimler det med turister i hele landet. Og det er langt fra alle, der har et moderne navigationssystem, så de selv kan finde rundt.

Derfor er man nogle gange nødt til at hjælpe andre med at finde vej.

Men hvis en ukendt, engelsktalende person kommer hen til dig med et landkort, så skal du passe på. Især hvis du lige har været inde i et supermarked for at handle ind og har betalt med dit dankort.

For i løbet af de seneste måneder er tricktyverier, med denne fremgangsmåde, blevet en fast del af politiets døgnrapporter. Langt de fleste gange er det gået ud over ældre mennesker.

Oftest går tricktyven hen til sit nøje udvalgte offer og virker meget forvirret. Her hiver den engelsktalende tricktyv et landkort frem og spørger om vej. Og imens det hjælpsomme offer ser nærmere på kortet og forsøger at hjælpe med at finde vej, er tricktyven eller en medsammensvoren i stand til stjæle offerets dankort eller andre værdier.

Læs også: Video: Så let er det for tricktyve at tømme dine lommer

Dagens.dk har tidligere fortalt om en 67-årig kvinde fra Køge, der ved denne fremgangsmåde fik stjålet knap 30.000 kroner, og en 68-årig kvinde fra Ringsted, der fik stjålet et stort kontant beløb, efter to mænd havde bedt hende om at vise vej på et danmarkskort.

Senest er det gået ud over to ældre kvinder fra Ringsted og Hårlev, hvoraf den ene fik stjålet 14.411 kroner fra sit dankort.

Begge røverier fandt sted, efter kvinderne havde handlet ind i et supermarked. Her er deres pinkoder med stor sandsynlighed blevet afluret, hvorefter kortet er blevet stjålet under afledningsmanøvren med landkortet.

Læs også: Advarsel: Tricktyve på spil - hævede 30.000 kroner på dankort

Dagen efter blev en 66-årig kvinde fra Nivå udsat for samme fremgangsmetode.
En hvid bil fra Østeuropa standsede, og to mænd spurgte om vej til lufthavnen, før de viste hende et landkort og bad hende vise vej. Efterfølgende konstaterede hun, at hendes dankort var blevet stjålet, og at der var blevet hævet et større beløb på hendes bankkonto.

Før hun blev røvet, havde hun, ligesom de andre tilfælde, handlet i et nærliggende supermarked.

Den 68-årige kvinde beskriver gerningsmændende som følgende:

A: mand, østeuropæisk af udseende, 40-50 år, fedladen, brun i huden, brunt kort hår, firkantet ansigtsform, glatbarberet, iført hvid nystrøget skjorte med striber på indersiden af kraven, engelsktalende, medbragte kort og tablet.

og

B: mand, østeuropæisk af udseende, 30-40 år, alm. af bygning, brun i huden, lyst kort hår, lyst kortklippet fuldskæg, iført lys skjorte med lodrette striber.

Også omkring Herning har man oplevet lignende røverier, hvor en 72-årig kvinde fik stjålet 17.000 kroner på sit dankort, da hjalp en engelsktalende mand med at finde vej med et landkort.

 

Dagens Gossip