Ung dansk konvertit dræbt som kriger for Islamisk Stat

25. december mistede den 18-årige danske konvertit LD angiveligt livet, da han befandt sig i et hus i den syriske grænseby Ayn al-Arab, mens byen blev bombet fra luften, skriver Politiken søndag.

Det bekræfter en dansk kriger, som er i Syrien og var til stede under angrebet, samt flere kilder i det yderliggående islamistiske miljø i Danmark over for Politiken.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) ønsker ikke at kommentere den konkrete sag.

Udenrigsministeriets Borgerservice vil hverken be- eller afkræfte dødsfaldet, men oplyser dog, at man kender til "forlydenderne" og er i kontakt med den berørte familie, som også Politiken er i kontakt med.

Den USA-ledede koalition gennemførte 25. december luftangreb i det nordlige Syrien for at presse Islamisk Stat tilbage. Det er angiveligt under denne operation, at medlemmer af Islamisk Stat – herunder den 18-årige dansker – mister livet, skriver Politiken.

Det er ikke første gang, at en dansk konvertit bliver dræbt i kampen om kontrollen med områder i Syrien og Irak.

I marts 2013 mistede 30-årige KS livet i kamp med syriske regeringstropper tæt ved byen Homs. Og i 2014 sprængte 21-årige VK fra Aarhus angiveligt sig selv i luften ved et selvmordsangreb for Islamisk Stat i Irak.

LD er det første kendte eksempel på en dansker, der er dræbt af koalitionens flybomber.

Danske kampfly deltager i koalitionen mod Islamisk Stat og bomber alene over Irak, ikke over Syrien.

Professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard, ser ikke umiddelbart noget problematisk i risikoen for, at danske kampfly angriber egne statsborgere, hvis luftbombardementerne er udført i overensstemmelse med krigens love

- Den danske statsborgers død er vel i så fald selvforskyldt, i og med at han har valgt side ved at deltage i den væbnede konflikt sammen med fjendtlige styrker, siger Jørn Vestergaard til Politiken.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip