Ung mand anholdt for truslen mod Café Viking

Politiet anholdt fredag en 19-årig mand med tilknytning til banden Brothas. Han mistænkes for at være den, der truede og forsøgte at afpresse værtshusejer Jane Pedersen fra Café Viking på Nørrebro i København.

Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse, at manden er sigtet for trusler og afpresning. Han fremstilles i grundlovsforhør lørdag, hvor politiet vil have ham varetægtsfængslet.

Brothas er en indvandrerbande, der holder til i Mjølnerparken, som ligger i bydelen.

- Vi tager den slags trusler og afpresning meget alvorligt. Vi ønsker at slå hårdt ned, for det skaber utryghed blandt erhvervsdrivende og borgere i København, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen, Københavns Politi.

Jane Pedersen er en af de få restauratører, der er trådt frem og har fortalt, hvordan hendes værtshus blev udsat for hærværk, fordi hun nægtede at betale beskyttelsespenge.

Siden er andre i branchen også trådt frem og har fortalt om trusler og hærværk.

Sagerne har sat gang i en debat i restaurationsbranchen om problemet med kriminelle bander, der kræver beskyttelsespenge.

På Christiansborg har politikere krævet, at justitsminister Morten Bødskov (S) kortlægger omfanget af problemet på landsplan.

Også brancheforeningen Horesta laver en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Hos Københavns Politi mener man ikke, at fænomenet er voldsomt udbredt, siger Tommy Laursen.

- Men det skal standses, og vi opfordrer derfor stadigvæk befolkningen til at anmelde disse forhold til politiet. Det hjælper faktisk, siger Tommy Laursen.

 

Dagens Gossip