Ungdom og smal trup koster Viborg i Europa

Viborg HK har sagt farvel til en række etablerede profiler før denne sæson, og de nye spillere skal først samle erfaring i Champions League, før holdet kan hamle op med de bedste hold i Europa.

Det er Viborg-træner Martin Albertsens analyse efter de første tre kampe i Champions League, som alle er endt med nederlag. Søndag blev det til et knebent 27-28-nederlag til russiske Zvezda Zvenigorod.

- Der er meget forskel på sidste sæson og denne sæson. Vores mandskab er blevet lidt smallere i år, og vi har en masse spillere, der ikke har prøvet at spille Champions League før, forklarer Albertsen.

Det er indtil videre blevet til Viborg-nederlag mod Zvezda, Thüringer HC og Buducnost, men spillet og de individuelle præstationer er ved at blive bedre.

- De nye skal først prøve det, og vi startede dårligt i den første kamp, vi spillede en udmærket anden kamp, og viste os langt bedre frem i den tredje kamp, hvor det lige så godt kunne have været os, der vandt.

- Lad os håbe, at vi fortsætter den stime med, at vi forbedrer os fra gang til gang, og folk bliver mere modne med opgaverne i Champions League, så vi bliver belønnet med point senere, siger Albertsen.

Allerede i næste weekend skal Viborg møde Zvezda igen, når holdet skal en tur til Rusland. I den kamp går Viborg-træneren efter en sejr, som kan holde liv i jydernes håb om avancement fra gruppespillet.

- Jeg tænker, at vi kan lære mange ting af kampen mod Zvezda. Og det kan i hvert fald lige så godt blive os, der vinder i Rusland, som det kan blive dem, vurderer Albertsen.

Hvis Viborg ryger ud af gruppespillet i Champions League, vil det være tredje år i træk, at det sker. Gruppens tredjeplads giver adgang til EHF Cuppen.

 

 

Dagens Gossip