Unge amerikanere overrasker Finland i VM-åbning

Publikum skulle ikke vente længe på den første lille overraskelse ved ishockey-VM, der blev skudt i gang i Tjekkiet fredag eftermiddag.

I åbningskampen i Danmarks pulje i Ostrava vandt USA lidt uventet med hele 5-1 over et ineffektivt finsk hold, der skuffede og i stedet må forsøge at skyde sig varm mod danskerne på søndag.

Finnerne er ellers kommet til VM med et solidt mandskab, men her blev de taget ved næsen af et amerikansk hold med mere fart i skøjterne og bedre præcision i afslutningerne.

Flere tusind finske tilskuere fyldte godt i den næsten fyldte CEZ Arena, men de højrøstede nordboer måtte gå nedbøjede hjem efter premieren, som deres hold burde have fået mere ud af.

Finland dominerede første periode, men lukkede 0-1-målet ind i sidste minut, da Steve Moses scorede fra en ultraspids vinkel.

Medvirkende til den finske nedtur var, at stjernemålmanden Pekka Rinne optrådte, som om han stadig var plaget af jetlag efter hjemrejsen fra USA, hvor han til daglig spiller for NHL-klubben Nashville Predators.

På en god dag havde Rinne vel gjort noget ved de tre første amerikanske scoringer.

USA, som igen har blandet et hold af spillere fra NHL, AHL, universitets- og talenthold, viste masser af potentiale og kan blive lidt af en mundfuld for Norge i holdets næste kamp lørdag aften.

Danmark træder ind i turneringen lørdag middag, hvor Jan Karlssons tropper møder Slovakiet.

I åbningskampen i den anden pulje vandt storfavoritten Canada sikkert med 6-1 over Letland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip