Unge foretrækker det gammeldags postkort

Især unge mennesker foretrækker at modtage et postkort af den gammeldags slags frem for mail, SMS og billeder på Facebook.

»Et postkort er gået hen og blevet noget eksklusivt og varigt, og meget kan man sige om Facebook-opdateringer og SMS-beskeder, men de kan ikke sættes op på køleskabet. De digitale kommunikationsformer er mere flygtige,« siger livsstilsekspert Henrik Byager.

I undersøgelsen svarer 72 procent af de unge mellem 18 og 34 år, at de foretrækker at få feriehilsner som postkort. Blot seks procent vil helst have en feriehilsen på telefonen, mens fem procent foretrækker en mail. Tre procent vil helst opdateres om vennernes ferie via Facebook eller lignende.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Generelt viser undersøgelsen, at danskerne holder meget af det håndskrevne postkort. 68 procent af alle adspurgte vil således helst modtage en feriehilsen med posten, og 81 procent mener, at feriepostkortet er den mest personlige hilsen, man kan få. Ifølge Henrik Byager skyldes det, at et postkort viser, at man har gjort en ekstra indsats.

»Et postkort er udtryk for, at nogen har gjort sig umage. Man skal jo både købe postkortet, købe frimærke, skrive en hilsen og til sidst aflevere det et bestemt sted, før det kan sendes. Den indsats, der ligger bag, betyder noget,« siger Henrik Byager.

»I forhold til det store antal unge, som tilsyneladende også foretrækker det skrevne postkort, så handler det om, at det for unge er normen at være online. Et postkort er mere personligt,« påpeger han.

53 procent af danskerne vælger i øvrigt at hænge postkort fra ferierende familiemedlemmer og venner op, viser undersøgelsen.

 

Dagens Gossip