Unge fra Østeuropa snyder sig til danske job

Næsten 70 unge ukrainske landbrugselever står til at blive sendt ud af Danmark efter afsløringen af systematisk svindel med deres skolepapirer.

Beskæftigelsesministeriet har ifølge Jyllands-Posten skrevet ud til de unge og har givet dem 14 dage til at dokumentere deres eksaminer og beståede kurser på faglige områder inden for landbruget.

Kan de ikke det, bliver de udvist af Danmark.

Det sker, efter at en korrupt ukrainsk leder af en landbrugsskole tæt på hovedstaden Kijev er blevet afsløret i at have udstedt falske skolepapirer til unge ukrainere, der ville søge arbejde som praktikanter på danske gårde.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ser meget alvorligt på svindelen.

- Sådan en systematisk svindel er simpelthen uhørt. Det skal vi have stoppet, siger hun til Jyllands-Posten.

Det var ifølge avisen de ukrainske myndigheder selv, der opdagede, at skolelederen havde forfalsket en lang række eksamensbeviser. Derefter henvendte de ukrainske myndigheder sig til den danske ambassade i i Kijev.

På den baggrund konstaterede kontorchef i Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering i Beskæftigelsesministeriet, Merete Pårensgaard, at omkring 70 unge var kommet til Danmark på baggrund af falske skolepapirer.

- Skolelederen havde forfalsket papirerne - sandsynligvis mod betaling.

- Så de papirer, som de unge præsenterede over for os, formelt levede op til kravene til, hvad de skulle have været igennem fagligt, før de kunne få en praktikplads hos en dansk landmand, siger Merete Pårensgaard til avisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip