Unge fremstillede flaskebombe i Herlev

28/03/2013 20:22

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

 

Tre unge mænd på 16, 17 og 18 år er blevet anholdt, efter de bogstaveligt talt holdt skærtorsdag med et brag på Herlev torv.

Ifølge vagtchef Peter Grønbek fra Københavns Vestegns Politi havde de tre sent torsdag eftermiddag angiveligt fremstillet en såkaldt flaskebombe, hvor de hældte afløbsrens ned i en sodavandsflaske med stanniol. Det udløste en kemisk proces, som varmede flasken kraftigt op og skabte en trykstigning, så den til sidst eksploderede.

»Det er en base, der er stærkt ætsende, som bliver spredt ud, når flasken eksploderer. Og det vælger de at gøre på torvet, hvor der er mange mennesker meget tæt på,« forklarer Peter Grønbek.


Ingen kom til skade, men politiet vurderer umiddelbart, at »flere har været i fare«. Derfor er de unge, som er udpeget som gerningsmænd, sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 om at forvolde fare for andre menneskers liv i grov kådhed eller på anden uagtsom vis.

Før politiet tager stilling til, om de tre skal fremstilles i grundlovsforhør, skal betjente dog afhøre flere vidner.

»Vi skal finde ud af, hvor grelt det har været. Det er en grov sag, som nok er drengestreger, men af den alt for farlige slags,« siger vagtchefen.