Unge knallertbøller skal nu til køreprøve

Knallerten er det farligste transportmiddel på landjorden, og derfor skal uddannelsen af de ofte unge førere forbedres.

Den 19. januar træder en revision af kørekortreglerne nemlig i kraft, og det betyder skærpede krav, hvis unge under 18 vil køre knallert.

Og det vil styrke trafiksikkerheden, forventer Rådet For Sikker Trafik.

- Der bliver strengere krav til, hvad du skal, og der bliver blandt andet lagt øget vægt på risikoforståelse, så de unge kan vurdere, hvornår en situation er farlig, og hvad konsekvensen af deres handlinger på knallerten bliver, siger specialkonsulent Pernille Ehlers.

Hvor unge mellem 16 og 18 år i dag kan nøjes med et knallertbevis, skal de fremover have et decideret kørekort for at køre på de motoriserede cykler. Forskellen ligger ikke kun i navnet, men også i det forhold, at føreren skal op til en decideret teori- og køreprøve med en ekstern censor, som man kender det fra kørekort til biler.

Og hos Danmarks Kørelærer-Union har formand René Arnt også positive forventninger til de nye regler.

- På knallertområdet har der efter vores opfattelse længe været et behov for en opstramning af uddannelsen og de lærere, der underviser på den, siger han med henvisning til, at samtlige landets cirka 500 knallertundervisere har været på kursus i de nye regler.

Formanden fremhæver desuden, at knallertaspiranterne har fået udvidet pensum, så det blandt andet omfatter et førstehjælpskursus.

- Det hele har fået et tiltrængt løft, og man må antage, at det vil give en yderligere holdningsbearbejdning af de unge, og at det vil give en positiv effekt, siger René Arnt.

Ud over de stigende krav for at erhverve førerbeviset har de unge også fået en anden god grund til at lære at føre knallerten forsvarligt. Kommer de på kant med færdselsloven, risikerer de nemlig at miste kørekortet.

- Du har ikke tidligere kunnet miste retten til at køre knallert, men det kan du nu. Hvis du to gange kører spirituskørsel eller gør det en gang med en meget høj promille, så kan du miste retten til at køre knallert. Det samme gælder, hvis du bliver taget to gange på en tunet knallert, forklarer Pernille Ehlers.

Og det er ikke bare retten til at køre knallert, det kan gå ud over. Udsigterne til at køre bil kan også blive forlænget.

- Hvis du er under 18 år, og mister dit knallertkørekort, så får du samtidig udskudt muligheden for at få kørekort til bil med et halvt år, forklarer Pernille Ehlers.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip