Unge konservative: Radikale pisser soldater op og ned ad ryggen

Det mener Konservativ Ungdom (KU), der kalder synspunktet for »usympatisk og usmageligt«.

»Jeg forstår simpelthen ikke, hvad de Radikale mener, de opnår, ved at åbne for den her debat. De pisser de mange udsendte soldater, som har ofret deres liv og lemmer for Danmark, op og ned ad ryggen med den her udmelding«, siger landsformand Kristoffer Beck i en skriftlig kommentar.

»Det absolut bedste vi kan gøre, når vi sender soldater i krig, er at stå sammen, og så må de Radikale pleje deres partipolitiske ego på andre måder end ved at debattere så vigtigt og følsomt et emne i fuld offentlighed,« siger KU-formanden.

Meldingen kommer, efter at Zenia Stampe blandt andet har udtalt til Berlingske, at de danske soldater blev sendt på en »umulig opgave« i Afghanistan, hvor de blev bedt om at nedkæmpe Taleban. Hun understreger dog samtidig, at det er politikernes ansvar og ikke en kritik af soldaterne.

Men det kan de pårørende til de mange danske soldater ikke bruge til noget, mener de unge konservative.

»Det må gøre ufatteligt ondt på de efterladte, når de hører, at de Radikale mener, at tabet af deres, søn, far eller ægtemand ikke har været nødvendigt, men beror på en fejl,« siger Kristoffer Beck.

»Det er decideret usmageligt at trampe på de efterladte på den måde, blot for at få lidt medieopmærksomhed i agurketiden. Hvis de er utilfredse med indsatsen i Afghanistan, bør de holde det inden døre i stedet for at betvivle projektet og dermed også de ofre, som danske soldater har givet for Danmark,« fastslår han.

 

Dagens Gossip