Unge konservative vil sende offentlighedslov til afstemning

Ungdomsorganisationen, der i modsætning til moderpartiet er modstander af loven, opfordrer regeringen til at sende sit forslag til folkeafstemning.

»Jeg har endnu ikke hørt én eneste person udenfor Christiansborgs tykke mure argumentere for paragraf 24 og 27 i den nye offentlighedslov,« siger KU-formand Kristoffer Beck.

»Alene det faktum, at der er samlet mere end 74.000 underskrifter imod lovforslaget taler sit tydelige sprog. Jeg mener ikke at politikerne kan sidde så massivt et wake up call overhørigt,« erklærer han.

KU-formanden så helst, at man helt fjernede de udskældte paragraffer om aktindsigt fra lovforslaget. Ønsker folketingsflertallet ikke at gøre det, bør det føre til en folkeafstemning, mener han.

»Så kan de jo også prøve at overbevise befolkningen om, at mere lukkethed er godt for demokratiet,« siger Kristoffer Beck.

»Det er enormt vigtigt med så meget åbenhed som overhoved muligt i det offentlige system, og det at man med den nye offentlighedslov vil prøve at sløre vigtige dokumenter mellem embedsmænd, ministre og folketingsmedlemmer, er fuldstændig uacceptabelt,« erklærer han.

KU er ikke alene om modstanden mod offentlighedsloven. Samtlige partiers ungdomsorganisationer siger nej til lovforslaget, men i Folketinget tæller modstanderne kun Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten.

 

Dagens Gossip