Unge kvinder centrale i stor narkoring

Politiet har optrævlet en stor narkotikaring, der har brugt unge kvinder som kurerer til at smugle op mod 50 kilo kokain og amfetamin til landet fra Tyskland og Holland.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi, der har efterforsket narkobagmændene med hjælp fra Rigspolitiets Rejsehold.

- Det kan undre, at så mange unge mennesker har valgt at være involveret i den organiserede narkotikakriminalitet, siger vicepolitiinspektør Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- De har accepteret en stor risiko for opdagelse og domme, der vil få betydning for resten af deres liv, fortsætter han.

Ni personer har allerede sammenlagt fået 53 års fængsel i sagen. En kvinde på 26 år fra Esbjerg, der har haft en afgørende rolle i sagen, blev senest idømt 12 års fængsel.

- Vi håber, at de meget lange fængselsstraffe i sagen, der reelt betyder, at disse unge mennesker vil afvikle store dele af deres ungdom bag tremmer, i den grad vil få andre, der føler sig fristede, til at tænke sig endda meget godt om, fortæller Hans Roost.

Flere kurerer, der er brugt til selve transporten, sigtes for indsmugling af op til 10 kilo hård narkotika. Det drejer sig om unge kvinder mellem 19 og 26 år.

De første anholdelser fandt sted den 26. februar 2012 i Vejle. Her blev fire personer i ringen anholdt og 3,9 kilo amfetamin blev beslaglagt.

Politiet forventer, at sagerne mod de to bagmænd på henholdsvis 41 og 25 år fra Vejle vil starte i retten i løbet af efteråret 2012.

 

Dagens Gossip