Unge mænd ramt af strøm fra køreledning under drukoptog

19/05/2013 20:24

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

En festlig dag med udklædning og masser af våde varer endte galt for to unge mænd på 23 og 24 år fra Helsingør-området søndag eftermiddag. Under den årligt tilbagevendende øl-stafet, hvor unge går fra Snekkersten til en stor fest ved Kronborg Slot, fik en mand strøm igennem sig fra en køreledning og blev ifølge Nordsjællands Politi »voldsomt forbrændte på kroppen«.

På vejen mod Kronborg kom optoget forbi bagsiden af Helsingør Station, og en mand kravlede over hegnet til skinnerne og op på taget af et tog, som holdt parkeret. Strømmen fra køreledningen sprang og ramte personen.

En mand i nærheden så at personen på taget lå bevidstløs med ild i tøjet.

For at redde personen på taget af toget klatrede han selv op på taget af toget og i den forbindelse sprang strømmen igen fra køreledningen og ramte denne gang dem begge.

Begge personer faldt ned fra taget af toget.

Da politiet allerede var til stede for at følge optoget, nåede en patrulje hurtigt frem til skinnerne og de unge mænd, som begge var i live og ved bevidsthed.

»Betjentene, der kommer frem, laver indledende førstehjælp. Yderligere kommer der ambulancer og en akutlæge hurtigt frem, og de får iværksat behandling af de to,« siger vagtchefen og tilføjer, at den ene blev fløjet med helikopter til Rigshospitalets Traumecenter, mens den anden blev kørt til samme sted med en ambulance og politieskorte.

Hvor kritisk de to unge er kvæstet, har politiet ikke fået meldinger om.

Mens den indledende behandling ved toget stod på, afspærrede politiet området, standsede togdriften i godt en time søndag eftermiddag og fik gennet de øvrige feststemte unge videre til Kronborg.