Unge narkokvinder blev fristet af 5000 kroner

5000 kroner var nok til at lokke flere unge kvinder i alderen 19 til 26 år til at smugle store mængder amfetamin og kokain fra Holland og Tyskland til Danmark.

Kvinderne blev brugt som kurerer af en stor narkoring med base i Vejle og Esbjerg. Hos Syd- og Sønderjyllands Politi undrer man sig over, at ungdommen kan fristes til så alvorlig kriminalitet for et relativt lille beløb.

- De unge kvinder har følt sig fristet af en gevinst på omkring 5000 kroner for at smugle narkotika. Og som en af dem sagde: "Det var det jo ikke mel, vi kørte med", så de har vidst, at de kørte med narko, siger vicepolitiinspektør Hans Roost til Ritzau.

Flere af kvinderne sigtes for indsmugling af op til 10 kilo hård narkotika. Det drejer sig om unge kvinder mellem 19 og 26 år, der ikke normalt er i politiets søgelys.

- Nogle af dem var i arbejde, andre uden job, men ingen har tidligere været kendt af politiet, fortæller Hans Roost.

Ni personer har allerede sammenlagt fået 53 års fængsel i sagen. En kvinde på 26 år fra Esbjerg, der har haft en afgørende rolle i sagen, blev senest idømt 12 års fængsel.

- De har fået hårde straffe, også selvom de kun har kørt en eller to ture, så det undrer os, at de unge vover sig ud i sådan noget. De har taget en stor risiko i forhold til pengene, og hvad stoffet ellers er værd, fortsætter vicepolitiinspektøren.

Faktisk har de helt unge kvinder skullet klare sig selv, selvom de ifølge politiet fik en lille løn.

- De har fået en mobiltelefon og en gps i bilen, hvis de skulle fare vild. Og så har de taget til Holland eller Tyskland, hvor de har stillet bilen, og senere taget turen hjem og stillet bilen i Danmark, siger Hans Roost.

Politiet forventer, at sagerne mod de to bagmænd på henholdsvis 41 og 25 år fra Vejle vil starte i retten i løbet af efteråret 2012.

 

Dagens Gossip