Unge ræser et år hurtigere gennem studierne

Politikerne taler ofte om, at unge skal hurtigere igennem deres uddannelse. Men faktisk har de studerende allerede sat tempoet gevaldigt op.

I dag er danske unge således i gennemsnit et år yngre, når de bliver færdige i uddannelsessystemet, end for 10 år siden, viser tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning ifølge metroXpress.

Unge blev i gennemsnit færdiguddannet i en alder af 28,6 år i 2001, mens tallet i 2011 var faldet til 27,6 år. Tallene dækker over unge, der gennemfører enten en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse.

- Der har jo fra skiftende regeringer været et stærkt pres for, at man skal hurtigere i gang med en uddannelse, forklarer uddannelsesforsker Palle Rasmussen fra Aalborg Universitet til avisen.

Han henviser blandt andet til en regel, den tidligere regering indførte. Den betyder, at unge kan få forhøjet deres karaktergennemsnit, hvis de går hurtigt i gang med en videregående uddannelse efter at have færdiggjort en ungdomsuddannelse.

Dermed kan det blive lettere at komme ind på drømmestudiet, hvis man skynder sig.

Regeringen fremlægger i løbet af foråret en SU-reform, der skal få de unge hurtigere igennem studierne. Nogle regeringspartier har blandt andet overvejet at fjerne det sjette års SU. Men det er ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt, mener Palle Rasmussen.

- Det er jo ikke sådan, at folk kommer ud og betaler en masse i skat fra dag et.

- En hel del kommer jo sådan set direkte på dagpenge eller overførselsindkomst, så regnestykket om, at det har store gevinster for nationaløkonomien at presse de unge hurtigt igennem, vil jeg tage med mange gran salt, siger han til metroXpress.

Han får opbakning fra uddannelsessociolog Jens Peter Thomsen fra Københavns Universitet, skriver avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip