Unge savner voksenkontakt på tekniske skoler

Landets tekniske skoler slås år efter år med unge, der ikke møder op til undervisningen og dropper ud af uddannelserne.

Spørger man de unge på de tekniske skoler, så er mere kyndig voksenkontakt vejen frem til et stabilt uddannelsesforløb.

Statens Institut for Folkesundhed har lavet interview med 22 unge i alderen 17-19 år fra tekniske skoler i hele landet.

Det samlede billede er, at stærkere sociale relationer kan få de svageste unge til at møde op hver morgen og i sidste ende få uddannelsesbeviset.

- Hvis man ikke anede, hvad man ville, så ville de også kunne guide én og sådan noget... , siger en af deltagerne i undersøgelsen.

En del af de interviewede bor på såkaldte skolehjem, der er kostafdelinger, hvor de unge bor, og som ligger tæt på de tekniske skoler. En af de unge mener, at voksne, der viser interesse, får de unge i gang.

- Hvis vi ikke stod op om morgenen, så kom lærerne op og bankede på vores døre og sagde: 'Så nu står I op, nu har vi time'. Eller også blev der sendt en anden elev op for at vække én, siger en af de unge.

Unges fællesskaber er vigtige, svarer de unge i undersøgelsen, men fællesskab med de voksne på de tekniske skoler er faktisk endnu vigtigere.

- Det er vigtigt at udvikle fællesskaber, der er mere end blot unges fællesskaber for sig, men også fællesskaber med lærere og vejledere, konkluderer undersøgelsen.

Tal viser, at hver tredje ung, der begynder på en erhvervsuddannelse, falder fra, inden beviset er i hånden.

Læs undersøgelsen HER.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip