Unge socialdemokrater kræver OL-boykot

Sådan siger Camilla Schwalbe, formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), der opfordrer regeringen til at holde danske sportsudøvere hjemme fra næste års vinter-OL i den russiske by Sochi.

Årsagen er Ruslands nye lov mod »homoseksuel propaganda«, der ifølge de unge socialdemokrater bør udløse et dansk boykot af OL.

Dermed går DSU imod sit eget moderparti, hvor kulturordfører Mogens Jensen (S) vil nøjes med at »protestere skarpt« over for russerne.

»Vi har ved flere lejligheder diskuteret boykot af OL og EM. Jeg mener ikke, det er vejen frem, og jeg mener ikke, man skal blande sport og politik så direkte,« sagde Mogens Jensen torsdag til Berlingske Nyhedsbureau, men det er Camilla Schwalbe altså ikke enig i.

»Politik og sport har altid været blandet sammen. Tag for eksempel de olympiske lege. De er et utal af gange blevet brugt til politiske manifestationer, så forestillingen om, at politik og sport ikke er blandet sammen, er virkelighedsfjern og forkert,« konstaterer hun.

DSU-formanden er bekymret over udtalelser fra russiske politikere, blandt andre sportsminister Vitalij Mutko, der truer udenlandske atleter med fængsel, hvis de gør sig skyldig i homoseksuel propaganda under OL. Ifølge den internationale olympiske komite, IOC, har de russiske myndigheder lovet amnesti til homoseksuelle sportsudøvere, men den køber Camilla Schwalbe ikke.

»For det første har Rusland ikke bekræftet amnestien, og for det andet, så er det fuldstændig underordnet ,om der er garanteret amnesti. Danmark kan ikke bakke op om et styre, som blæser på menneskerettigheder og indleder en klapjagt på homoseksuelle,« erklærer hun.

 

Dagens Gossip