Universitet hiver danske unge ud af Libanon

Syddansk Universitet har valgt at trække deres studerende ud af hovedstaden Beirut i Libanon. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse onsdag.

Urolighederne i nabolandet Syrien og i det nærliggende Egypten har fået det danske Udenrigsministerium til at ændre rejsevejledningen i området, så alle unødvendige rejser til blandt andet Libanon frarådes.

Syddansk Universitet følger Udenrigsministeriets vejledninger nøje, og da udmeldingen kom lørdag formiddag, besluttede dekan på Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet, Simon Møberg Torp, at afbryde de studerendes ophold i landet.

- Det er en konsekvent politik på SDU, at vi følger Udenrigsministeriets anbefalinger, så vi altid kan stå inde for de studerendes sikkerhed, når de er på udlandsophold, siger han.

De i alt 11 studerende befinder sig fortsat i Libanon, men universitet forklarer, at de er ved at planlægge udrejsen fra Beirut. Som et plaster på såret har de studerende fået tilbudt at tage deres studieophold på en sprogskole i Marokko i stedet for.

- Det er naturligvis ærgerligt for de studerende, at de får aflyst et planlagt studieophold, men det er på sin vis heldigt, at det sker nu, hvor de ikke var nået at komme i gang, siger Simon Møberg Torp.

Også et planlagt studieophold blev for kort tid siden aflyst i den egyptiske hovedstad, Kairo.

Men Syddansk Universitet oplyser, at man er ved at undersøge mulighederne for at tilbyde studieophold i andre lande i Mellemøsten, hvor staterne på den arabiske halvø er nævnt som oplagte bud.

Universitet forklarer, at udlandsophold er populære blandt de studerende. Studieophold i et arabisk land er obligatorisk på blandt andet studierne negot.-arabisk og international virksomhedskommunikation med arabisk.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip