Universitet nedværdiger Lance Armstrong

Nedturen vil ingen ende tage for den vanærede pedalkonge Lance Armstrong, som tabte sine Tour de France-titler og blev bandlyst fra cykelsporten for altid efter omfattende dopingafsløringer.

Et amerikansk universitet tager nu den æresgrad fra cykelrytteren, som læreanstalten hædrede ham med for seks års siden i stor-rosende vendinger.

Bestyrelsen på Tufts University har enstemmigt besluttet at annullere titlen "doctor of humane letters", som kræftoverleveren Armstrong blev tildelt efter hans magtdemonstrationer på de franske landeveje og kampen mod kræft.

Dengang kaldte universitet den syvdobbelte tour-vinder for "en inspirerende helt", og Armstrong fik lov at holde hovedtalen til 2400 studerende med veloverståede eksamener bag sig.

I dag har piben fået en anden lyd.

Armstrongs "handlinger som atlet er inkonsistente med værdierne på universitetet", lyder skudsmålet om den falmede Tour-stjerne fra Tufts Unviersity, der ligger i udkanten af storbyen Boston.

Det sker efter, at det amerikanske antidopingagentur i oktober fældede Lance Armstrong i en 1000 sider lang rapport. I rapporten står flere af cykelrytterens tidligere holdkammerater frem og fortæller, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Derefter fik amerikaneren frataget sine syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005 af den internationale cykelunion (UCI). Desuden blev han bandlyst fra cykelsporten for altid.

Siden valgte organisationen " The Lance Armstrong Foundation", som hjælper kræftramte mennesker, at droppe cykelrytterens navn i sin titel.

Armstrong trådte tilbage som bestyrelsesformand for kræftfonden 17. oktober, men blev i første omgang siddende som menigt bestyrelsesmedlem, inden han 4. november trådte helt ud af bestyrelsen.

I stedet hedder organisationen nu Livestrong Foundation - en titel, som kræftfonden uformelt har båret gennem længere tid.

Kilde: AFP

 

 

Dagens Gossip