Universiteterne må spare på undervisningen

Det kan komme til at ramme Danmark hårdt i den sidste ende, siger underdirektør Charlotte Rønhof fra Dansk Industri, der advarer om, at de danske kandidater står ringere end de udenlandske, hvis man »ikke prioriterer kvalitet i uddannelserne og i stedet giver færre undervisningstimer og de facto udsulter uddannelserne«. Charlotte Rønhof påpeger blandt andet, at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) flere gange har udtalt, at det øgede optag finansieres »krone til krone«.

Universiteterne får ekstra penge, for hver ny studerende der optages. Der er i år blevet optaget 31.471 studerende på universiteterne, hvilket er en stigning på fem procent fra sidste år.»Det er rigtigt nok, at der er optaget flere, og at det udløser nogle flere penge til undervisning. Men med den anden hånd går regeringen samtidig ind og sparer. Så det er ikke helt rent trav at fremstille det på den måde, ministeren gør, når det rent faktisk betyder, at universiteterne får færre penge per studerende,« siger Charlotte Rønhof.Også Danske Studerendes Fællesråd og Rektorkollegiet for de danske universiteter er bekymrede over besparelserne.

Uddannelsesminister Morten Østergaard står ved besparelsen:

»Det er rigtigt, at ud fra en gennemsnitsbetragtning kan man godt komme frem til, at der er færre penge per studerende,« siger ministeren til Politiken.

Han siger, at han imidlertid »fuldt berettiget« har de positive briller på, »al den stund at uddannelsesbevillingerne stiger med knap 780 millioner kroner på universiteterne som følge af det øgede optag.

 

Dagens Gossip