Unødig utryghed får DSB til at udskyde enmandstog

»Når vores kunder hører sådan en debat, som er kørt her den seneste stykke tid, så studser de over, om sikkerheden nu også er i orden. Det ved vi, den er, men vi ønsker ikke unødig utryghed, og derfor bruger vi lidt ekstra tid på det her, så vores kunder kan blive mere trygge,« siger DSBs kommunikationschef, Lars Kaspersen.

Beslutningen er truffet, efter at særligt Jernbaneforbundet kritiserede DSB for at sætte sikkerheden over styr i. I Enhedslisten har gruppeformand Per Clausen (Ø) efterfølgende kritiseret DSBs ledelse for at træffe »sin første beslutning om at indføre enmandstog på et utilstrækkeligt grundlag«.

Men den anklage er helt forfejlet, understreger Lars Kaspersen.

»Det er vigtigt at forstå, at enmandstog er fremtiden. Dem kommer der flere af, og de er kommet for at blive. Vi mener stadig ikke, at der er noget sikkerhedsproblem. De udfordringer, der er, har vi kendt til længe og dem er der procedurer for,« siger Lars Kaspersen.

Hos Socialdemokraterne opfordrer man til at se på sikkerheden en ekstra gang i forbindelse med indsættelsen af enmandstog.

»Man kan være bekymret for mange ting. Navnlig når det har med jernbanedrift at gøre, så ved vi af bitter erfaring, at der er mange ting, der kan gå galt. Derfor har vi vores sunde skepsis over for det sikkerhedsmæssige. Det er altid farligt, når man prøver at omprioritere, men vi må have tillid til, at fagfolkene træffer de rigtige beslutninger,« siger transportordfører hos Socialdemokraterne, Rasmus Prehn (S).

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil nu igangsætte arbejdet med en redegørelse, der skal forklare forløbet.

 

Dagens Gossip