Upåagtet værtsnation udfordrer giganterne i Afrika

Med en 2-0-sejr over Gabon søndag aften sikrede værtsnationen Ækvatorial-Guinea sig adgang til kvartfinalen ved Africa Cup of Nations for blot anden gang i landets historie,

Men i modsætning til første gang - i 2012 - består holdet denne gang udelukkende af spillere med rødder i det lille vestafrikanske land, hvor der kun bor godt 1,6 millioner mennesker.

- Alle 23 spillere i min trup har bånd til Ækvatorial-Guinea, hvad enten det er deres far, mor eller bedsteforældre, der er født i landet. Det er meget, meget vigtigt, siger landstræner Esteban Becker, der selv er argentiner.

I 2012 blev ækvatorialguineanerne udsat for kritik, fordi landsholdet rekrutterede udenlandske spillere og udstyrede dem med et statsborgerskab.

Siden har fodboldforbundet ændret politik og naturaliserer ikke længere spillere på samlebånd. I stedet har man valgt den "britiske model", hvor spillere skal have familiebånd til landet.

- Vores styrke er, at vi nu står sammen som et hold. I 2012 havde vi mange spillere med, som ikke var fra vores land, og det var vores fans ikke glade for. De var ikke så stolte af holdet, som de er nu, siger midtbanespilleren Juvenal Edjogo-Owono.

Efter to uafgjorte kampe som indledning på Africa Cup of Nations var sejren over Gabon ensbetydende med overlevelse i turneringen.

Nu venter i første omgang en kvartfinale på lørdag, men ifølge landstræneren er der meget mere på vej fra det hidtil så upåagtede hold.

- Dette er begyndelsen på en proces. Det er fremtidens hold. Lige nu er fokus på denne turnering, men derefter vil jeg meget gerne arbejde videre med dette unge hold, siger Esteban Becker.

Holdets kvartfinalemodstander findes mandag aften, når Gruppe B bliver afgjort. Her møder Kap Verde Zambia, mens Tunesien spiller mod DRCongo.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip