Ups: Læk af seks millioner Facebookprofiler

Seks millioner Facebookbrugeres telefonnumre og mailadresser er blevet lækket efter en softwarevirus har ramt det sociale netværk, oplyser Facebook.

Kontaktoplysningerne er dog tilsyneladende kun spredt til personer, som i forvejen har en forbindelse til brugerne, men det er en pinlig sag, lyder det fra Facebook.

- Vi tager folks privatliv meget alvorligt, og vi gør vores bedste for at beskytte brugernes informationer, men ingen virksomhed kan garantere 100 procent mod virusangreb selv med et stærkt hold, lyder det fra det sociale netværk i en pressemeddelelse.

Virusangrebet kan have lækket kontaktinformationer fra brugerne til personer, som de i forvejen havde forbindelse med.

Det kan enten være personer, som allerede havde adgang nogen til oplysningerne eller som på anden måde havde forbindelse med brugeren.

- Der er foreløbig ingen tegn på, at denne virus er blevet brugt med onde hensigter, og vi har ikke modtaget klager fra brugere eller kunnet konstatere tegn på, at oplysningerne er blevet misbrugt, oplyser Facebook.

- Selvom denne virus tilsyneladende får minimale konsekvenser, fordi de oplysninger, der blev delt, havnede hos personer, som allerede havde nogle af dem, er det alligevel noget, vi er kede af og flove over, tilføjes det.

Den utilsigtede deling kan være sket, når en Facebook bruger har brugt værktøjet "Download Your Information", hvor man kan hente et arkiv over sin profil.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip