Ups: Rengøringspersonale knækker skægget på kong Tutankhamons maske

Det kunne ikke gå stærkt nok med limtuben for rengøringsmanden, som kom til at knække skabet af på et oldgammelt egyptisk klenodie - den 3300 år gamle farao Tutankhamons begravelsesmaske.

Det skriver Time.com.

Faraoen er udstillet på et museum i Cairo, og sammen med andre genstande fra hans grav er den et af de største tilløbsstykker for stedet.

Episoden med det oldgamle skæg skete allerede sidste år, men er først for nylig kommet frem i mediernes søgelys.

Historien lyder, at den lettere desperate gernings-/rengøringsmand i ren og skær desperation skyndte sig at lime skægget fast igen med epoxy.

Men historien har en del løse ender. Ifølge nyhedsbureauet AP, som har snakket med tre forskellige af museets konservatorer for at få bekræftet historien, giver de alle forskellige versioner af, hvordan skægget knækkede. Det er derfor stadig uvist, om det blev knækket af ved et uheld, eller om skægget allerede sad løst inden det skete. Desuden er historierne om, hvornår episoden skulle være hændt, heller ikke enslydende.

Men alle tre adspurgte er enige om, at rengøringsmandens hastige beslutning om at klare skægget med epoxy, var dum.

- Han brugte desværre et materiale, som er irreversibelt. Epoxy tørrer meget hurtigt, og bliver ofte brugt på metal og sten, men det egner sig ikke til brug på en enestående genstand som Tutankhmanons skæg, siger en af museets konservatorer.

Det har nu, ifølge ham, betydet, at man kan se en slags gennemsigtig gul masse i sprækken over skægget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip