Uro i Tyrkiet sender prisen på luksusrejser i bund

Pak kufferten i en fart og flyv til Alanya i Tyrkiet med otte dage på et femstjernet hotel, inklusive alle måltider og drikkevarer til en pris på 1.800 kroner. Et pristjek på rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk viser uhørt lave priser på afbudsrejser fra København til de tyrkiske feriebyer Alanya og Antalya netop nu.

Der er ikke tale om en aprilsnar, forsikrer adm. direktør Ole Stouby. Prisfaldene er et udtryk for, at turisterne holder sig væk efter den seneste tids terrorangreb og uro i Tyrkiet.

- Lige nu, hvor udbuddet ikke engang er så stort, er det helt usædvanligt med de priser. Det er simpelthen, fordi folk i dén grad ikke vil til Tyrkiet. Og når vi ser all inclusive på fire- og femstjernede hoteller til under 2.000 kroner er det virkelig voldsomt, siger han.

Hvis man vælger 'all inclusive' fra i sin søgning og kan nøjes med et trestjernet lejlighedshotel, lander den laveste pris helt nede på 984 kroner for otte dage i Alanya.

De seneste terrorangreb har ramt hovedstaden Ankara, den største by Istanbul og det østlige Tyrkiet - altså tusind kilometer væk fra de store badebyer, som danskerne normalt valfarter til.

Professor i historie ved Roskilde Universitet Michael Harbsmeier er ikke overrasket over, at turisterne holder sig væk fra Tyrkiet.

- De her terroranslag har en voldsom indflydelse på folks valg af feriedestination. Det ser vi også i Egypten og Tunesien, der har været ramt af terror. Vi ser, at folk fravælger hele lande frem for de områder, hvor der har været terror, siger han.

De tyrkiske turistområder er samtidig hårdt ramt af en voldsom nedgang i antallet af russiske gæster i kølvandet på den diplomatiske krise, der opstod, da tyrkerne i november sidste år skød et russisk kampfly ned.Det har fået de tyrkiske hoteller til at dumpe priserne til rekordlave niveauer i håb om ikke at skulle opleve en højsæson med stribevis af tomme senge.

Hos rejsebureauet Star Tour har man taget konsekvensen af det sløje salg og skruet ned for udbuddet af rejser til Tyrkiet til fordel for 30.000 flere rejser til Mallorca, Kreta, Cypern og andre europæiske rejsemål, fortæller pressechef Nikolai Johnsen.

- Når det er så billigt, som det er lige nu i Tyrkiet, så er det klart, at det er svært at tjene penge. Vi har derfor valgt at flytte en række fly fra Tyrkiet til at andre europæiske destinationer. Vi har mulighed for at blande kortene lidt anderledes, fordi vi har et relativt bredt program af destinationer, siger Nikolai Johnsen.

 

Dagens Gossip