USA: 5000 bomber er blevet smidt mod Islamisk Stat

Med USA i spidsen har den internationale koalition mod de militante i Islamisk Stat (IS) kastet lige knap 5000 bomber fra luften i Irak og Syrien.

Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Bomberne har ødelagt og tilintetgjort over 3000 mål, lyder det i de seneste tal offentliggjort af ministeriet.

Samtidig afslører den ny rapport om indsatsen en modstander med hundredvis af pansrede køretøjer og andre køretøjer med sofistikeret udstyr.

USA og koalitionen har siden missionens startskud i september ramt 58 kampvogne, 184 Humvee-køretøjer, 303 ladvogne, 26 pansrede køretøjer og 394 andre køretøjer, oplyser Pentagon.

Mange af Islamisk Stats køretøjer er blevet erobret af IS-krigere fra det irakiske militær.

Det står ikke klart, hvor mange af målene der er helt destrueret, men de er ifølge militæret uden tvivl blevet beskadiget.

- Jeg er overbevist om, at ødelæggelserne er omfattende, siger talsmand Steven Warren ved et pressemøde ifølge AFP.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvor stor en procentdel af IS' våben og køretøjer, der er blevet ødelagt, da "vi ikke ønsker, at vores fjende ved, hvor meget vi ved om dem".

Den internationale koalition har bekriget Islamisk Stats bastioner i 1676 luftangreb, hvor i alt 4775 bomber er blevet affyret.

Ifølge amerikanske militærkilder har luftangrebene svækket den militante gruppe, der dog fortsat står stærkt i store dele af Syrien og Irak.

Danmark deltager i koalitionen med syv F-16-fly og op til 140 mand. Derudover bidrager Danmark med et C-130J Hercules-transportfly. Den danske indsats er dog kun i Irak.

Siden første mission 16. oktober har det danske bidrag i alt fløjet 130 missioner og anvendt 87 bomber, lyder det i den seneste opdatering fra forsvaret.

Alle de danske bomber er præcisionsstyrede, hvilket vil sige, at de styres mod deres mål af enten laser eller GPS.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip