USA ændrer rejsevejledning til Egypten efter uro

»Udenrigsministeriet giver et begrænset antal medarbejdere og familiemedlemmer tilladelse til afrejse,« lyder det ifølge AFP i en erklæring fra ministeriet. Heraf fremgår endvidere, at amerikanske statsborgere opfordres til at udskyde »ikke-væsentlige rejser til Egypten på nuværende tidspunkt på grund af den fortsatte mulighed for politisk og social uro,« skriver AFP.

En amerikansk mand mistede fredag livet i Alexandria, der er Egyptens næststørste by. Manden blev stukket i brystet, efter angiveligt at have brugt sin mobiltelefon med et kamera nær et kontor, der tilhører præsident Mohamed Morsis parti, Det Muslimske Broderskab, da det blev angrebet af vrede demonstranter.

Ud over den dræbte amerikaner skulle mindst 70 personer være blevet såret i Alexandria, hvor det er ventet, at både Mohamed Morsis støtter og modstandere af regeringen vil mødes i massedemonstrationer i de kommende dage, og der er stor frygt for, at sammenstødene vil ende voldeligt.

Præsidenten har på søndag siddet ét år på posten, og det er dette jubilæum, der har bragt oppositionen på gaden i massedemonstrationer.

BNB

 

Dagens Gossip