USA afholder stort antiterror-møde i februar

Skrevet af admin

11/01/2015

Dagens topnyheder

USA bliver vært for et globalt anti-terrormøde 18. februar, oplyser den amerikanske justitsminister, Eric Holder, efter et møde med 11 justits- og indenrigsministre fra EU og Canada i Paris søndag.

Et af temaerne på mødet i USA bliver bekæmpelse af voldelig ekstremisme ifølge AFP, og den amerikanske præsident, Barack Obama, skal være vært for det store sikkerhedsmøde i Washington, skriver Reuters.

- Vi vil samle alle vore allierede for at diskutere måder, hvor på vi kan bekæmpe den voldelige ekstremisme, der findes rundt om i verden, siger Eric Holder efter mødet i Paris.

De mange justits- og indenrigsministre mødtes for at diskutere en skærpet indsats mod terrorister i kølvandet på angrebet på det franske satireblad Charlie Hebdo. En diskussion, som altså skal fortsætte i USA i februar.

Den danske justitsminister Mette Frederiksen (S) var også med til mødet. Hun sagde efterfølgende, at der ingen aftale er, om hvor langt landene er villige til at gå i forhold til efterretningstjenesters redskaber i bekæmpelsen af terror.

Hun mener, at der er behov for mere samarbejde på tværs af lande og en mere intelligent kontrol ved grænserne for at dæmme op for fremtidens terrorister.

- Det er nødvendigt med en mere intelligent kontrol ved grænseovergangene, så vi kan bekæmpe terrorisme, når den flytter sig, sagde Mette Frederiksen.

Eric Holder, Mette Frederiksen og en lang række statsledere går søndag gennem Paris i stilhed til minde om ofrene for de sidste dages begivenheder i Frankrig og for at vise støtte til de franske frihedsværdier og Charlie Hebdo.

Marchen kaldes "Republikkens March", hvor også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), den franske præsident, François Hollande, den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den britiske premierminister, David Cameron, deltager.

/ritzau/