USA afviser påstand fra Islamisk Stat om nedskydning af fly

Det jordanske krigsfly, som onsdag styrtede i den syriske provins Raqqa, blev ikke skudt ned af Islamisk Stat.

Det siger det amerikanske militær ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Der er tydelige beviser på, at Isil (Islamisk Stat, red) ikke skød flyet ned, som terrororganisationen påstår, hedder det i en udtalelse fra US Central Command, der koordinerer den amerikansk ledede alliances luftkrig i Syrien og Irak.

I erklæringen gives der ingen forklaring på hændelsen, men det bekræftes, at flyets jordanske pilot er blevet taget til fange af Islamisk Stat.

- Vi vil ikke acceptere forsøget fra Isil på at komme med urigtige oplysninger eller udnytte dette uheldige flystyrt til deres egne formål, siger den øverstkommanderende for US Central Command, general Lloyd Austin, i erklæringen.

Pårørende til den tilfangetagne pilot har oplyst, at hans fly blev skudt ned nær den militante gruppes hovedkvarter i byen Raqqa i det nordøstlige Syrien.

Oplysningen blev bekræftet af Jordans militær.

- Under en mission onsdag morgen, som adskillige fly fra det jordanske luftvåben gennemførte mod skjulesteder for IS-terrororganisationen i Raqqa-regionen, styrtede et af flyene, og piloten blev taget som gidsel, sagde en højtstående jordansk officer til nyhedsbureauet Petra.

Islamisk Stat hævder, at de skød flyet ned med et varmesøgende missil.

Jordan er et af de lande, som deltager i en amerikansk-ledet alliance, som udfører bombeangreb mod IS i Syrien og Irak.

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Jordan og Bahrain deltager i angrebne.Australien, Belgien, Storbritannien, Canada, Danmark, Frankrig og Holland deltager også, men kun i Irak.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip