USA bomber al-Shabaab-leder med drone

USA fortsætter sine bestræbelser på at svække den militante somaliske gruppe al-Shabaab.

I et droneangreb er amerikanerne gået efter at dræbe en af de ledende skikkelser i gruppen, oplyser Pentagon tirsdag.

Angrebet skulle være udført 31. januar syd for Somalias hovedstad, Mogadishu, og var målrettet Yusef Dheeq, der er gruppens leder af eksterne operationer og planlægning af efterretninger og sikkerhed.

Ifølge det amerikanske forsvarsministerium vil det være et hårdt slag for al-Shabaab, hvis Dheeq er blevet dræbt i angrebet, hvilket fortsat er usikkert.

- Jeg er ikke i stand til på nuværende tidspunkt at bekræfte resultatet af angrebet, men hvis det viser sig succesfuldt - hvis han ikke længere trækker vejret - så er dette endnu et stort slag for al-Shabaab, siger Pentagon-talsmand John Kirby.

Han tilføjer, at USA ikke har oplysninger om, at civile skulle være blevet dræbt i forbindelse med angrebet.

Angrebet er det seneste i en række bombardementer mod den militante gruppe, der har forbindelse til al-Qaeda. I september dræbte USA via et droneangreb gruppens daværende leder, Ahmed Abdi Godane.

Senere, i slutningen af december, blev en anden topperson i al-Shabaab dræbt i et droneangreb.

Al-Shabaab kontrollerede Mogadishu og det sydlige Somalia, indtil gruppen blev tvunget tilbage i 2011. Siden har gruppen mistet endnu mere territorium på grund af en militær offensiv fra somaliske regeringsstyrker og styrker fra Den Afrikanske Union.

Gruppen står dog stadig bag voldsomme angreb og dræbte blandt andet 67 personer, da den i 2013 angreb et butikscenter i Kenyas hovedstad, Nairobi.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip