USA bruger 60 millioner om dagen på at bekæmpe IS

Det er dyrt for amerikanerne at bekæmpe den militante gruppe Islamisk Stat (IS) fra luften i Irak og Syrien.

Nye tal fra USA's forsvarsministerium, Pentagon, viser ifølge BBC, at USA i gennemsnit bruger mere end ni millioner dollar - svarende til knap 60 millioner kroner - om dagen på krigen mod IS.

Den samlede regning for indsatsen siden bombekampagnens start lyder på 2,7 milliarder dollar eller knap 18 milliarder kroner.

To tredjedele af pengene går til luftvåbnet.

Tallene er blevet offentliggjort torsdag, og det er første gang, at en detaljeret oversigt over udgifterne er blevet lagt frem af Pentagon.

Bombetogterne mod Islamisk Stat begyndte i august sidste år. Siden har en international koalition med USA i spidsen bekæmpet den islamistiske bevægelse fra luften.

Det var også i august, at udgifterne til militærets operationer steg markant, viser Pentagons opgørelse.

Danmark deltager i koalitionen, men udfører kun angreb i Irak - ikke i Syrien.

Oversigten over de militære udgifter kommer, netop som USA har besluttet at sende yderligere tropper til Irak for at hjælpe den irakiske hær med træning.

Det bringer antallet af udstationerede, amerikanske soldater op på 3500.

Tidligere i juni meddelte USA's viceudenrigsminister, Antony Blinken, at over 10.000 IS-krigere har mistet livet i koalitionens bombeangreb.

Han oplyste dog ikke, om tallet dækker over jihadister, der er blevet dræbt i enten Irak eller i Syrien, eller om det er et samlet tal for begge lande.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip